A Kína és Európa közötti vasúti kapcsolat biztonságos fenntartása érdekében a Dachser logisztikai szolgáltató heti két alkalommal vonat összeköttetést szervezett a Hszian-Budapest útvonalon – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

    A Dachser közleményében emlékeztet: az ukrajnai háború miatt az Oroszországon vagy Fehéroroszországon keresztül történő összeköttetések lehetetlenné váltak, ezért két vonatútvonalon meg kellett szüntetnie a vasúti szolgáltatásait. A társaság mostantól viszont az úgynevezett középső folyosón kínál vasúti összeköttetést ügyfeleinek Közép-Ázsián keresztül.
    A vonatok Kínából indulva először Kazahsztánon és Azerbajdzsánon haladnak át, majd a Kaszpi- és Fekete-tengeren  hajóval Romániába, onnan pedig Budapestre érkeznek. Innen további terminálokra, például Bécsbe, Münchenbe vagy Ludwigshafenbe szállítják a konténereket vonattal. A kínai kiindulástól a célállomásig a vasúti szállítás 45-55 napot vesz igénybe – ismertették.
    A társaság korábbi közlése szerint a Dachser németországi székhellyel rendelkező családi vállalkozás, világszerte mintegy 31 700 alkalmazottja van, 2020-ban mintegy 5,6 milliárd euró konszolidált nettó árbevételt ért el. Ugyanebben az évben a logisztikai szolgáltató 78,6 millió szállítmányt kezelt, melyek összsúlya  39,8 millió tonnát tett ki.
    Magyarországon a német szállítmányozó a Liegl & Dachser Szállítmányozási és Logisztikai Kft. révén 1999 óta van jelen, a szállítmányozási és logisztikai piac meghatározó szereplője. Pilisvörösvári székhelyén az ország egyik legmodernebb logisztikai bázisát üzemelteti. Belföldi hálózatát 8 vidéki telephely alkotja, 300 munkatársat foglalkoztat.
    A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Liegl & Dachser Szállítmányozási és Logisztikai Kft. tavaly 25,780 milliárd forint nettó árbevételt ért el, 2020-ban ez az érték 22,572 milliárd forint volt. A társaság 2021-ben 2,323 milliárd forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban pedig 2,335 milliárd forint volt az adózott eredménye.

Hírterjesztő Gazdaság, közélet kultúra, szórakozás

 • Két település elfoglalását jelentette be a donyecki területvédelem
  by MTI on 2022.11.29. at 17:19

  Két település, Perse Travnya és Andrijivka elfoglalásáról tett bejelentést kedden az Oroszország által Ukrajnától önhatalmúlag elcsatolt donyecki régió területvédelmi parancsnoksága.     Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság ügyvezető elöljárója a Szolovjov Live médiacsatornán azt mondta, hogy Vuhledar település hamarosan “felszabadul”, ami megnyitja az orosz erők előtt az utat Kramatorszk és Szlovjanszk felé.    Igor The post <strong>Két település elfoglalását jelentette be a donyecki területvédelem</strong> appeared first on Hírterjesztő.

 • Jelentős mennyiségű kőolajat talált a MOL Vecsés határában
  by hirterjeszto on 2022.11.21. at 21:43

  Jelentős mennyiségű kőolajat talált a MOL Vecsés határában, 2100 méter mélyen. A MOL júliusban kezdett kutatófúrásba a területen, ahol a szükséges tesztek elvégzése után bebizonyosodott, hogy eddig ismeretlen kőolajmezőt sikerült felfedezni. Az új kút napi 600 hordó termeléssel indul, későbbi tervezett 700-1000 hordós termelése mintegy 10%-kal növeli a MOL Magyarország The post Jelentős mennyiségű kőolajat talált a MOL Vecsés határában appeared first on Hírterjesztő.

 • Kubinyi Sophie az új Miss BikiniKirálynő!
  by hirterjeszto on 2022.11.21. at 10:29

  Augusztusban a szupercella veszély miatt elmaradt a Miss Bikini döntője Balatonboglári BBB Fesztiválon, viszont a Miss Hungary fotótáborában sikerült mégis megtartani a hajdúszoboszlói  Aqua-Palace Élményfürdőben. A szerencsésebbek a medencéből nézhették végig a La Burrata Mozzarella döntőjét, ahol végül a Mike Cintia (Orosháza) kapta a legszebb láb címet, Nemecsek Edit (Gyál) The post Kubinyi Sophie az új Miss Bikini<br>Királynő! appeared first on Hírterjesztő.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments