A Kína és Európa közötti vasúti kapcsolat biztonságos fenntartása érdekében a Dachser logisztikai szolgáltató heti két alkalommal vonat összeköttetést szervezett a Hszian-Budapest útvonalon – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

    A Dachser közleményében emlékeztet: az ukrajnai háború miatt az Oroszországon vagy Fehéroroszországon keresztül történő összeköttetések lehetetlenné váltak, ezért két vonatútvonalon meg kellett szüntetnie a vasúti szolgáltatásait. A társaság mostantól viszont az úgynevezett középső folyosón kínál vasúti összeköttetést ügyfeleinek Közép-Ázsián keresztül.
    A vonatok Kínából indulva először Kazahsztánon és Azerbajdzsánon haladnak át, majd a Kaszpi- és Fekete-tengeren  hajóval Romániába, onnan pedig Budapestre érkeznek. Innen további terminálokra, például Bécsbe, Münchenbe vagy Ludwigshafenbe szállítják a konténereket vonattal. A kínai kiindulástól a célállomásig a vasúti szállítás 45-55 napot vesz igénybe – ismertették.
    A társaság korábbi közlése szerint a Dachser németországi székhellyel rendelkező családi vállalkozás, világszerte mintegy 31 700 alkalmazottja van, 2020-ban mintegy 5,6 milliárd euró konszolidált nettó árbevételt ért el. Ugyanebben az évben a logisztikai szolgáltató 78,6 millió szállítmányt kezelt, melyek összsúlya  39,8 millió tonnát tett ki.
    Magyarországon a német szállítmányozó a Liegl & Dachser Szállítmányozási és Logisztikai Kft. révén 1999 óta van jelen, a szállítmányozási és logisztikai piac meghatározó szereplője. Pilisvörösvári székhelyén az ország egyik legmodernebb logisztikai bázisát üzemelteti. Belföldi hálózatát 8 vidéki telephely alkotja, 300 munkatársat foglalkoztat.
    A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Liegl & Dachser Szállítmányozási és Logisztikai Kft. tavaly 25,780 milliárd forint nettó árbevételt ért el, 2020-ban ez az érték 22,572 milliárd forint volt. A társaság 2021-ben 2,323 milliárd forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban pedig 2,335 milliárd forint volt az adózott eredménye.

Hírterjesztő Gazdaság, közélet kultúra, szórakozás

 • Kislányokkal erőszakoskodott, elkapták
  by hirterjeszto on 2023.03.23. at 11:08

  A csepeli rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki két kislánnyal erőszakoskodhatott a főváros XXI. kerületében. A budapesti rendőrök 2023. The post Kislányokkal erőszakoskodott, elkapták appeared first on Hírterjesztő.

 • Ideiglenesen elkültözik a Városmajori Érklinika
  by hirterjeszto on 2023.03.22. at 23:53

  Március 19-től három hétre a külső klinikai tömbbe, a VIII. kerületbe költözött a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika tevékenységének egy The post Ideiglenesen elkültözik a Városmajori Érklinika appeared first on Hírterjesztő.

 • Johnson: nem vezettem szándékosan félre a parlamentet
  by hirterjeszto on 2023.03.22. at 23:21

  Boris Johnson volt brit miniszterelnök megerősítette szerdán, hogy nem állt szándékában félrevezetni a londoni parlamentet a koronavírus-járvány idején saját kormánya The post <strong>Johnson: nem vezettem szándékosan félre a parlamentet</strong> appeared first on Hírterjesztő.

6240A Dachser vasúti összeköttetést szervezett a Hszian-Budapest útvonalon

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .