A Sacher torta egy híres osztrák csokoládétorta, amelyet kettős csokoládémázzal borítanak. Itt van egy hagyományos Sacher torta recept:

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 140 g jó minőségű sötét csokoládé
  • 120 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 6 tojás sárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 140 g finomliszt

A töltelékhez:

  • Sárgabaracklekvár (kb. 200 g)

A csokimázhoz:

  • 200 g sötét csokoládé
  • 200 ml tejszín

Elkészítés:

  1. Először előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk.
  2. A csokoládét megolvasszuk vízfürdőben vagy a mikrohullámú sütőben, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat és jól összekeverjük.
  4. A kihűlt olvasztott csokoládét is hozzáadjuk a vajas keverékhez, majd hozzákeverjük a finomlisztet.
  5. A tojásfehérjéket egy másik tálban habbá verjük, majd óvatosan forgatjuk a csokoládés keverékhez. Vigyázunk, hogy a hab ne törjön össze.
  6. Az elkészült tésztát az előkészített tortaformába öntjük, majd 40-45 percig sütjük, vagy amíg egy fogpiszkálóra szúrt tészta tiszta nem marad.
  7. Amikor a torta megsült, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
  8. A kettévágott torta közé sárgabaracklekvárt kenünk.
  9. A csokimáz elkészítéséhez a tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felaprított sötét csokoládét. Keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, majd hagyjuk hűlni.
  10. A kihűlt csokimázzal vonjuk be a tortát.
  11. Végül hagyjuk a csokoládémázat megszilárdulni, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk.

A fotó forrása a szamos.hu


Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .