Home / Politika / Kik azok a trollok?

Kik azok a trollok?

Péter Arold

A „troll” kifejezés a közösségi média és internetes fórumok kontextusában olyan személyekre utal, akik provokatív, zavaró vagy offenzív hozzászólásokat tesznek, gyakran azért, hogy vitát gerjesszenek, másokat felidegesítsenek vagy zavarba hozzanak. Trollok célja gyakran a figyelemfelkeltés, a konfliktusok generálása vagy egyszerűen mások bosszantása. Ezek a személyek általában nem érdeklődnek az értelmes vagy konstruktív párbeszédek iránt.

Troll tevékenység jellemzői:

  1. Provokáció: Szándékosan provokatív vagy sértő hozzászólásokat tesznek.
  2. Konfliktus: Céljuk gyakran az, hogy vita vagy veszekedés alakuljon ki.
  3. Figyelem: Szeretik a figyelmet és gyakran a reakciókra várnak.
  4. Off-topic hozzászólások: Gyakran tárgytól eltérő vagy relevánsnak nem mondható hozzászólásokkal próbálják eltéríteni a beszélgetést.

A közösségi média csoportokban és fórumokon a trollok gyakran problémát jelentenek, mivel tevékenységük zavarhatja a konstruktív párbeszédet, és negatívan befolyásolhatja a közösségi hangulatot. Sok online platformon és közösségben szabályok és irányelvek vannak érvényben a trollkodás elleni fellépés érdekében.

Íme a himnuszuk


Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gasztronómia

  • Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni

    MegosztomKülönleges gimnáziumi nyílt napot tart november 22-én, szombaton a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont – az olasztanításba közös pizzakészítéssel kóstolhatnak bele a diákok és szüleik, a matematikatudásukat egy szabadulószobában tehetik The post Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni appeared first on Mit főzzek ma?.

  • „World of Nobu” Budapest

    MegosztomIdén ősszel különleges mérföldkőhöz érkezik a hazai gasztronómia egyik legkiemelkedőbb szereplője: 15 éves a NOBU Budapest! A Michelin-ajánlott étterem október 3-án és 4-én két exkluzív „World of Nobu” Omakase vacsorával, The post „World of Nobu” Budapest appeared first on Mit főzzek ma?.

  • Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül)

    MegosztomRakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) 4 adaghoz 🛒 Hozzávalók: 👩‍🍳 Elkészítés lépésről lépésre: 1. A rizst előfőzzük 2. A kelkáposztát előkészítjük 3. A húsos ragu elkészítése 4. Rétegezés 5. The post Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) appeared first on Mit főzzek ma?.