Home / Budapest 2 / Mi a gond az albán pékségekkel?

Mi a gond az albán pékségekkel?

Nem felelnek meg a Magyar élelmiszerkönyv szabályainak az albán pékségek tésztái, az üzemeltető cégek pedig megkerülik a munkaügyi szabályokat – írja a Magyar Nemzet.

– vette észre a Mandiner Septe József, a Magyar Pékszövetség elnökének kijelentését, aki a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában tájékoztatta a hallgatókat. Mint az elnök részletezte, az inkriminált vállalkozások.

Az elnök nem dicsérte az albán pékségek hozzáállását sem a higiéniai és élelmiszeripari szabályokhoz, valamint azt sem, hogy sok közöttük az „eldobós cég”, amelyik adósságokat halmoz fel, és a tulajdonosai egyszerűen otthagyják. Ezután egyből indítanak egy fantomcéget ugyanabban az épületben, de sem az energiaszámlákat, sem az egyéb járulékokat nem fizetik ki – mutatott rá. 

És akkor most jön a Népszava, ahol a Nébihre hivatkozva a következőket közli még 2017-ben:

Nem veszélyesek az albán pékségek

Az albán pékségek nem jelentenek élelmiszer-biztonsági kockázatot – jelentette ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). nepszava.hu 2017. Mi történ ez alatt hat év alatt

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gasztronómia

  • Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni

    MegosztomKülönleges gimnáziumi nyílt napot tart november 22-én, szombaton a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont – az olasztanításba közös pizzakészítéssel kóstolhatnak bele a diákok és szüleik, a matematikatudásukat egy szabadulószobában tehetik The post Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni appeared first on Mit főzzek ma?.

  • „World of Nobu” Budapest

    MegosztomIdén ősszel különleges mérföldkőhöz érkezik a hazai gasztronómia egyik legkiemelkedőbb szereplője: 15 éves a NOBU Budapest! A Michelin-ajánlott étterem október 3-án és 4-én két exkluzív „World of Nobu” Omakase vacsorával, The post „World of Nobu” Budapest appeared first on Mit főzzek ma?.

  • Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül)

    MegosztomRakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) 4 adaghoz 🛒 Hozzávalók: 👩‍🍳 Elkészítés lépésről lépésre: 1. A rizst előfőzzük 2. A kelkáposztát előkészítjük 3. A húsos ragu elkészítése 4. Rétegezés 5. The post Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) appeared first on Mit főzzek ma?.