Home / Gazdaság / Orbán Viktor: a kereskedelmi láncoknak még egy hetük van az árcsökkentésre

Orbán Viktor: a kereskedelmi láncoknak még egy hetük van az árcsökkentésre

A hazai kereskedelmi láncoknak még egy hetük van az árcsökkentésre, hogy elkerüljék a hatósági szabályozás bevezetését – közölte a miniszterelnök pénteken a közmédia brüsszeli stúdiójában, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor jó hírként számolt be arról, hogy haladnak az egyeztetések a kereskedelmi láncokkal az árrés csökkentéséről, hozzáfűzte azonban, hogy nem elég gyorsan.

Néhány kereskedelmi lánc már hozzákezdett az árcsökkentéshez, vannak boltok, ahol lehet látni, hogy a legfontosabb, kormány által is megjelölt termékek esetében van árcsökkenés, de ez kevés, tehát folytatnia kell ezt a munkát a nemzetgazdasági miniszternek – jelezte.

„Szeretném elkerülni, hogy hatósági eszközökkel avatkozzunk be, akár az árakat szabályozzuk hatósági eszközzel, akár a kereskedők profitját. Egyik se tesz jót hosszabb távon a gazdaságnak, de ha nem csatlakozik mindenki az árcsökkentéshez, akkor ezt kénytelenek leszünk megtenni”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: az árak nem emelkednek, az árakat emelik, ezért azoknak, akik az árakat emelik, be kell látniuk, hogy van egy határ, amin nem léphetnek túl.


Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gasztronómia

  • Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni

    MegosztomKülönleges gimnáziumi nyílt napot tart november 22-én, szombaton a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont – az olasztanításba közös pizzakészítéssel kóstolhatnak bele a diákok és szüleik, a matematikatudásukat egy szabadulószobában tehetik The post Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni appeared first on Mit főzzek ma?.

  • „World of Nobu” Budapest

    MegosztomIdén ősszel különleges mérföldkőhöz érkezik a hazai gasztronómia egyik legkiemelkedőbb szereplője: 15 éves a NOBU Budapest! A Michelin-ajánlott étterem október 3-án és 4-én két exkluzív „World of Nobu” Omakase vacsorával, The post „World of Nobu” Budapest appeared first on Mit főzzek ma?.

  • Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül)

    MegosztomRakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) 4 adaghoz 🛒 Hozzávalók: 👩‍🍳 Elkészítés lépésről lépésre: 1. A rizst előfőzzük 2. A kelkáposztát előkészítjük 3. A húsos ragu elkészítése 4. Rétegezés 5. The post Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) appeared first on Mit főzzek ma?.