Home / Gasztronómia / Ismered a Sacher tortát?

Ismered a Sacher tortát?

A Sacher torta egy híres osztrák csokoládétorta, amelyet kettős csokoládémázzal borítanak. Itt van egy hagyományos Sacher torta recept:

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 140 g jó minőségű sötét csokoládé
  • 120 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 6 tojás sárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 140 g finomliszt

A töltelékhez:

  • Sárgabaracklekvár (kb. 200 g)

A csokimázhoz:

  • 200 g sötét csokoládé
  • 200 ml tejszín

Elkészítés:

  1. Először előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk.
  2. A csokoládét megolvasszuk vízfürdőben vagy a mikrohullámú sütőben, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat és jól összekeverjük.
  4. A kihűlt olvasztott csokoládét is hozzáadjuk a vajas keverékhez, majd hozzákeverjük a finomlisztet.
  5. A tojásfehérjéket egy másik tálban habbá verjük, majd óvatosan forgatjuk a csokoládés keverékhez. Vigyázunk, hogy a hab ne törjön össze.
  6. Az elkészült tésztát az előkészített tortaformába öntjük, majd 40-45 percig sütjük, vagy amíg egy fogpiszkálóra szúrt tészta tiszta nem marad.
  7. Amikor a torta megsült, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
  8. A kettévágott torta közé sárgabaracklekvárt kenünk.
  9. A csokimáz elkészítéséhez a tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felaprított sötét csokoládét. Keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, majd hagyjuk hűlni.
  10. A kihűlt csokimázzal vonjuk be a tortát.
  11. Végül hagyjuk a csokoládémázat megszilárdulni, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk.

A fotó forrása a szamos.hu


    Szólj hozzá

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Gasztronómia

    • Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni

      MegosztomKülönleges gimnáziumi nyílt napot tart november 22-én, szombaton a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont – az olasztanításba közös pizzakészítéssel kóstolhatnak bele a diákok és szüleik, a matematikatudásukat egy szabadulószobában tehetik The post Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni appeared first on Mit főzzek ma?.

    • „World of Nobu” Budapest

      MegosztomIdén ősszel különleges mérföldkőhöz érkezik a hazai gasztronómia egyik legkiemelkedőbb szereplője: 15 éves a NOBU Budapest! A Michelin-ajánlott étterem október 3-án és 4-én két exkluzív „World of Nobu” Omakase vacsorával, The post „World of Nobu” Budapest appeared first on Mit főzzek ma?.

    • Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül)

      MegosztomRakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) 4 adaghoz 🛒 Hozzávalók: 👩‍🍳 Elkészítés lépésről lépésre: 1. A rizst előfőzzük 2. A kelkáposztát előkészítjük 3. A húsos ragu elkészítése 4. Rétegezés 5. The post Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) appeared first on Mit főzzek ma?.