Mi Hazánk Tatabánya

Ivóvízkincsünk és természeti értékeink védelmében Tatabánya rendkívüli közgyűlést tart januárban a Mi Hazánk kezdeményezésére!


Tiszta és világos képet akarunk kapni az ÉDV Zrt. beruházásairól, a térség ivóvízbázisának állapotáról, valamint a lakossági és ipari vízfelhasználás mértékéről, természeti környezetre gyakorolt hatásáról.
Azóta, hogy a kormány bejelentette, hazánkat akkumulátorgyártó ipari nagyhatalommá kívánja tenni, a lakosság aggodalommal figyeli azokat a csővezeték fektetéseket, amelyek a térség ivóvízét hivatottak olyan távolabbi településeinkre elszállítani, mint Oroszlány vagy Komárom.
A legrészletesebb és legpontosabb tájékoztatás érdekében a rendkívüli ülésre meghívást kapnak az ÉDV Zrt. és vízügyi hatóságok szakemberei is. Őszintén bízunk benne, hogy a felkérést elfogadják és segítségünkre lesznek a nyilvánosság hiteles tájékoztatásában.
A közgyűlés támogatta javaslatunkat egy olyan nyilvános és naprakész adatbázis létrehozásával kapcsolatban, amely a város holnapján kerül közzétételre és információkat nyújt a térség ivóvízbázisáról, a vízfelhasználás lakossági és ipari igényeiről.
Javaslatunkra a rendkívüli közgyűlést élőben fogja közvetíteni a város!
Hosszútávú célunk, hogy egy olyan egyeztetőfórum jöjjön létre Komárom-Esztergom vármegye települései között, amely a jövőbeni ipari beruházások engedélyezésekor különösen nagy hangsúlyt fektet közös értékeink, az ivóvízbázisunk és természeti környezetünk védelmére!

  Bojkottálom - írta közösségi oldalán V. Naszályi Márta


Vajda Krisztián Ferenc
Mi Hazánk Mozgalom Tatabányai Szervezetének vezetője
TMJV Önkormányzata Ifjúsági, Sport, Civil és Nemzetiségi Bizottságának tagja

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .