Még le sem zárult a másodfokú tárgyalás a 2019-es dunai baleset ügyében, újabb tragédia történ, ez most a Duna verőcei szakaszán.

Egy motorcsónakkal ütközött a Dunán egy szálloda hajó szombaton a késői órákban. A nagy hajó kapitányát a rendőrség közlekedési vizsgálói, segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit, aki őrizetbe is vettek.

A rendőrök az érintett motorcsónaknál és a szállódahajónál is szemlét tartottak, valamint az utóbbi jármű kapitányát a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály beosztottjai gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli, halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt. A rendőrök gyanúja szerint a kapitány a balesetet követően a saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló személyeket kimentse, továbbá a hajót sem állította meg. A férfit őrizetbe vették, érdemi vallomást azonban nem tett a terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

A rendőrök továbbra is vizsgálják az eset körülményeit, amely során már 25 tanút hallgattak ki, köztük a szállodahajó személyzetének tagjait, az utasokat, és külső tanúkat is. A szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan ültek, közülük egy férfi kiúszott a partra a Duna kerítéses szakaszánál. Eddig két holttestet találták meg, öt embert még nem találtak meg, a rendőrség szerint most már minimális az esélye annak, hogy élnek. Őket több százan keresik.

Egyes információk szerint a motorcsónakon, egy Dunakeszi csoport tartott hazafelé egy programról.

Fotó videó: police.hu


Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .