Home / Közélet / A MOLK vezeti egy éven át az EU-kamarák elnökségét

A MOLK vezeti egy éven át az EU-kamarák elnökségét

Az EU-s tagországok Kamarái, az Olasz Kereskedelmi Kamara és a magyar intézmények eredményes együttműködésének bizonyítékát láthattuk a Dorothea Hotelben lezajlott EU-Kamarák elnökségi átadó ünnepségén.

Az EU-kamarák alelnöke,  Alessandro Stricca úr nyitotta meg az ünnepséget, megköszönve minden jelenlévő részvételét, különös tekintettel az Európai Ügyek Minisztériuma Miniszter Helyettesének, Dr. Barna Pál Zsigmondnak, aki  beszédében megköszönte, valamint támogatásáról biztosította a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara Elnökét, Bernardino Pusceddu urat, aki ettől a pillanattól egy éven át viseli az EU-Kamarák elnöki címét.

Történelmi utalások hangzottak el az EU-kamarai alkotmányra és a stabilizációra vonatkozólag, majd a jelenkorban tapasztalható globális válságra buzdító szavak vezették a beszédét. Az olasz nagykövetség konzulja, Randazzo Diego úr kiemelte az összes képviselő szövetség és hatóság közötti szoros együttműködés fontosságát Magyarországért, melyet a Pesti Kereskedelmi Kamara alelnöke, Vereczkey Zoltán is osztott megszólalásában. Bernardino Pusceddu elnök – egyetértve az előtte elhangzotakkal – zárta az eseményt  a soros elnökség hivatalos átadása előtt.

Fotó: Arold Péter APEV Média

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gasztronómia

  • Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni

    MegosztomKülönleges gimnáziumi nyílt napot tart november 22-én, szombaton a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont – az olasztanításba közös pizzakészítéssel kóstolhatnak bele a diákok és szüleik, a matematikatudásukat egy szabadulószobában tehetik The post Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni appeared first on Mit főzzek ma?.

  • „World of Nobu” Budapest

    MegosztomIdén ősszel különleges mérföldkőhöz érkezik a hazai gasztronómia egyik legkiemelkedőbb szereplője: 15 éves a NOBU Budapest! A Michelin-ajánlott étterem október 3-án és 4-én két exkluzív „World of Nobu” Omakase vacsorával, The post „World of Nobu” Budapest appeared first on Mit főzzek ma?.

  • Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül)

    MegosztomRakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) 4 adaghoz 🛒 Hozzávalók: 👩‍🍳 Elkészítés lépésről lépésre: 1. A rizst előfőzzük 2. A kelkáposztát előkészítjük 3. A húsos ragu elkészítése 4. Rétegezés 5. The post Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) appeared first on Mit főzzek ma?.