A rendőrség ismeri a lövöldözés összes áldozatának kilétét, a sérültek között három külföldi is van – írja a lidovky.cz

A rendőrség elővigyázatossági intézkedéseket hozott az iskolák és a könnyebb célpontok ellen. Konkrét fenyegetésről nincs információja – közölte az X közösségi oldalán, a rendőrség. A rendőrségi szóvivő a sajtótájékoztatón közölte, hogy mind a 14 áldozatot azonosították. A tizenötödik halott a lövöldöző, aki a támadás után öngyilkos lett

Az elkövető a Bölcsészettudományi Kar épületének sétányán három embert is elütött az utcán – mondta Petr Matějček prágai rendőrfőnök. A lövöldözés közben egy civil és egy rendőrautót is keresztül lőtt. A lövöldöző elleni akcióban több száz rendőr vett részt, egyikük sem sérült meg.

A csütörtöki lövöldözésben 25-en megsérültek és három külföldi állampolgár is van a sérültek között. A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint, ők holland és két az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai voltak.

Csehország-szerte megszólaltak a harangok, és egy perces néma gyász kezdődött a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Kara elleni támadás áldozataiért. Az közintézményeken félárbocon lobognak a zászlók, az árúházakban leállt a kiszolgálás és az árusítás, a tömegközlekedési járművek csengenek, kürtölnek.

  Lázár halálra ítélné a pedofilokat?

 A rendőrség és a mentőszolgálat röviddel a lövöldözés után nagy erőkkel vonult ki a Palach térre, a bölcsészkar épületét és annak környékét azonnal lezárták. A lövések idején a bölcsészkar épületében mintegy 200-300 ember tartózkodott, s a környéken is nagyon sokan voltak. A rendőrség felkérte a prágaiakat és a turistákat, hogy ha lehet, kerüljék el a környéket, az ott lakókat pedig arra, hogy ne hagyják el otthonukat. A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint diákok feltett kézzel léptek ki az épületből annak kiürítése közben.
    Vezető cseh politikusok megdöbbenésüknek adtak hangot a Prágában előzmények nélküli tragédiával kapcsolatban. Néhány évvel korábban azonban hasonló, több áldozatot követelő tragédiák játszódtak le Uhersky Brodban és Ostravában is.
    Vít Rakusan kormányfőhelyettes és belügyminiszter nem zárta ki, hogy rendkívüli biztonsági intézkedésekre lesz szükség.

A tragédia okai egyelőre ismeretlenek. Több médium azt jelentette, hogy a fiatalember korábban agyonlőtte az apját, és a rendőrség csütörtökön délben körözést adott ki ellene.

Fotó: kronika.ro


Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .