Home / Hírterjesztő / Ugye-ugye? Ugye, hogy az volt?

Ugye-ugye? Ugye, hogy az volt?

Milyen érdekes. A sajtó napokig csámcsogott rajta, de senki nem talált benne semmi különösét. A végén, hónapokkal az EB után, mégis csak kiderült, hogy bizony szándékos kezezés volt.

Hónapokkal később derült ki, hogy hibás bírói döntés született az Európa-bajnokságon
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalosan elismerte, hogy hibás döntés született a nyári Európa-bajnokság német–spanyol negyeddöntőjében, amikor a bíró nem ítélt 11-est Marc Cucurella kezezése után.

A spanyol Relevo honlap idézett az UEFA játékvezetői bizottságának jelentéséből, amely szerint ebben az esetben büntetőt kellett volna ítélni.
Cucurella kezezése 1–1-es állásnál történt a hosszabbításban, az angol Anthony Taylor azonban továbbot intett, és a VAR sem avatkozott be. A meccset Mikel Merino 119. percben szerzett góljával a – később az Európa-bajnoki címet megszerző – spanyolok nyerték 2–1-re.

Két és fél hónappal az eset után a Relevo által nyilvánosságra hozott jelentés részletes eligazítást tartalmaz a játékvezetők számára:

az UEFA legújabb útmutatása szerint szigorúan büntetni kell, ha egy kezezés megakadályozza a kapura lövést, és a legtöbb esetben büntetőt kell ítélni.

Kivétel, ha a védekező játékos karja nagyon közel van a testéhez, vagy hozzá is ér. Cucurella eseténél azonban a játékos a kezével megakadályozta a kapura lövést, mert a karját nem a teste mellett tartotta, hanem attól távol.

MTI


Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gasztronómia

  • Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni

    MegosztomKülönleges gimnáziumi nyílt napot tart november 22-én, szombaton a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont – az olasztanításba közös pizzakészítéssel kóstolhatnak bele a diákok és szüleik, a matematikatudásukat egy szabadulószobában tehetik The post Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni appeared first on Mit főzzek ma?.

  • „World of Nobu” Budapest

    MegosztomIdén ősszel különleges mérföldkőhöz érkezik a hazai gasztronómia egyik legkiemelkedőbb szereplője: 15 éves a NOBU Budapest! A Michelin-ajánlott étterem október 3-án és 4-én két exkluzív „World of Nobu” Omakase vacsorával, The post „World of Nobu” Budapest appeared first on Mit főzzek ma?.

  • Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül)

    MegosztomRakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) 4 adaghoz 🛒 Hozzávalók: 👩‍🍳 Elkészítés lépésről lépésre: 1. A rizst előfőzzük 2. A kelkáposztát előkészítjük 3. A húsos ragu elkészítése 4. Rétegezés 5. The post Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) appeared first on Mit főzzek ma?.