Hozzávalók (4 főre):
- 8 db keményre főtt tojás
- 10 dkg főtt füstölt sonka (aprítva)
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 ek tejföl vagy joghurt
- Só, bors ízlés szerint
- Snidling vagy petrezselyem a díszítéshez
- Paprika vagy retek a tetejére (opcionális)
Elkészítés:
- A tojásokat hámozd meg, hosszában vágd félbe, és óvatosan vedd ki a sárgájukat.
- A tojássárgáját keverd össze az apróra vágott sonkával, majonézzel, mustárral, tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal.
- A krémet habzsákkal (vagy kanállal) töltsd vissza a tojásfehérjék üregeibe.
- Díszítsd finomra vágott snidlinggel vagy petrezselyemmel, akár kis paprikakockákkal vagy retekcsíkokkal.
- Tálald friss salátával, kaláccsal vagy pirítóssal.
Tipp:
Előző este is elkészítheted, így másnapra az ízek még jobban összeérnek. Ez a recept szuper kiegészítője egy klasszikus húsvéti sonkás-tormás reggelinek is!