Töltött tojás sonkás krémmel – húsvéti stílusba

Hozzávalók (4 főre):

  • 8 db keményre főtt tojás
  • 10 dkg főtt füstölt sonka (aprítva)
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 ek tejföl vagy joghurt
  • Só, bors ízlés szerint
  • Snidling vagy petrezselyem a díszítéshez
  • Paprika vagy retek a tetejére (opcionális)

Elkészítés:

  1. A tojásokat hámozd meg, hosszában vágd félbe, és óvatosan vedd ki a sárgájukat.
  2. A tojássárgáját keverd össze az apróra vágott sonkával, majonézzel, mustárral, tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal.
  3. A krémet habzsákkal (vagy kanállal) töltsd vissza a tojásfehérjék üregeibe.
  4. Díszítsd finomra vágott snidlinggel vagy petrezselyemmel, akár kis paprikakockákkal vagy retekcsíkokkal.
  5. Tálald friss salátával, kaláccsal vagy pirítóssal.

Tipp:

Előző este is elkészítheted, így másnapra az ízek még jobban összeérnek. Ez a recept szuper kiegészítője egy klasszikus húsvéti sonkás-tormás reggelinek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.