Home / Gasztronómia / Visszatért a nyúlhús a magyar tányérokra: nagy sikerrel zárult az első Európai Nyúlhús Napok

Visszatért a nyúlhús a magyar tányérokra: nagy sikerrel zárult az első Európai Nyúlhús Napok

Európai Nyúlhús Napok

Hatalmas érdeklődés kísérte az első alkalommal megrendezett Európai Nyúlhús Napokat, amelyet 2025. október 4–5. között tartottak országszerte. A gasztronómiai programsorozat célja, hogy emlékeztesse a magyar fogyasztókat a mára elfeledetté vált, ám a magyar konyhában az ősidőktől szereplő nyúlhús sokoldalúságára, egészségességére és gasztronómiai értékeire.

A két nap alatt összesen 32 étterem vett részt a kezdeményezésben, az ország szinte minden tájáról – Budapestről, Debrecenből, Egerből, Nyíregyházáról, Szekszárdról, Kaposvárról, Pécsről és a Balaton-felvidékről, valamint több kisebb település, például Zengővárkony, Palkonya, Szálka vagy Lajoskomárom is részt vett az akcióban, aminek köszönhetően a program valódi országos gasztronómiai összefogássá vált.

Az éttermek vendégei modern és friss tálalásban olyan kreatív és különleges nyulas fogásokat kóstolhattak, mint a rozmaringos nyúlcomb vadasan, a feketeerdő sonkába göngyölt nyúlgerinc, a nyúlragus rizottó vagy a klasszikus nyúl erőleves. A felvonultatott fogások segítettek újraértelmezni a nyúlhúst, mint könnyen elérhető, egészséges alapanyagot, ami az ünnepekre és a hétköznapokra egyaránt kiváló választás.

Sikeres kóstoltatás a hétvégén
A programsorozatot október 17-én egy különleges, öt pest megyei bevásárlóközpontban zajló kóstoltatás követte, ahol összesen kétezer nyúlhúsos falatkát kínáltak az érdeklődőknek. A kétféle ínyenc kóstoló – kakukkfüves tépett nyúlpástétom füge chutney-val, illetve tárkonyos tépett nyúlpástétom tormahabbal és aszalt vörösáfonyával tésztaágyon – igazi közönségkedvencnek bizonyult, a vásárlók nyitottan és örömmel fogadták a nem mindennapi gasztronómiai élményt.

A tapasztalatok egyértelműen arra engednek következtetni, hogy van érdeklődés a minőségi, kreatívan elkészített nyúlhúsos fogások iránt Magyarországon.

A nyúlhús reneszánsza – egészséges, finom, európai
A Nyúl Terméktanács és a spanyol INTERCÚN szakmai partnerségével, valamint az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló eseménysorozat egy hároméves kampány első állomása, melynek célja, hogy visszaemelje a nyúlhúst a mindennapi és az ünnepi magyar konyha alapanyagai közé. A nyúlhús allergén- és zsírmentes, könnyen emészthető, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, és kiválóan alkalmazkodik a magyar konyha ízvilágához.


  • Házias ízek, friss fogások – különleges élmény a Rendezvényház Ecséden
    Ecséden egy olyan különleges hely várja a vendégeket, ahol a rendezvények nem csupán jól szervezettek, hanem valódi kulináris élményt is nyújtanak. Az ecséden működő rendezvényház egyik legnagyobb előnye, hogy a felszolgált ételek helyben készülnek, frissen, házias ízekkel, gondosan válogatott alapanyagokból. A legtöbb rendezvényhelyszín ma már külső cégtől rendeli az ételt, ami gyakran kompromisszumokkal jár: hosszú
  • Visszatért a nyúlhús a magyar tányérokra: nagy sikerrel zárult az első Európai Nyúlhús Napok
    Hatalmas érdeklődés kísérte az első alkalommal megrendezett Európai Nyúlhús Napokat, amelyet 2025. október 4–5. között tartottak országszerte. A gasztronómiai programsorozat célja, hogy emlékeztesse a magyar fogyasztókat a mára elfeledetté vált, ám a magyar konyhában az ősidőktől szereplő nyúlhús sokoldalúságára, egészségességére és gasztronómiai értékeire. A két nap alatt összesen 32 étterem vett részt a kezdeményezésben, az
  • „World of Nobu” Budapest
    A jubileumi programhoz kapcsolódóan október 4-én 12:00-14:00 között egy exkluzív Sushi Masterclass is várja az érdeklődőket, amelyet a Nobu Corporate Executive Sushi Chefje, Go Namerikawa vezet. A limitált létszámú workshop résztvevői autentikus alapanyagokkal és eszközökkel ismerkedhetnek meg a sushi készítés művészetével, a maki és nigiri elkészítésének alapjaival, miközben a japán konyha filozófiájába is betekintést nyernek
  • A Hitchki nem csak az ízek világában különleges
    2025 júliusban megnyitotta kapuit Budapest legszebb indiai étterme, a HITCHKI, közvetlenül a Lánchíd pesti hídfőjénél. Indiai mesebeli világa elevenedik meg a Hitchki Budapest ajtaján belépve. Az étterem különlegessége, hogy nemcsak az Észak-Indiából ismert klasszikusokat, hanem ritkaságszámba menő dél-indiai fogásokat és autentikus street food ételeket is kínál – egyedülálló formában, India különböző régiójából származó séfek keze
  • Cukkinis-citromos spagetti (vegetáriánus, 20 perc alatt kész)
    Hozzávalók (2 főre): Elkészítés: Tipp: Ha tartalmasabbra vágysz, adhatsz hozzá pirított csicseriborsót vagy grillezett halloumi sajtot. Hidegen is finom, akár piknikre is elviheted.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gasztronómia

  • Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni

    MegosztomKülönleges gimnáziumi nyílt napot tart november 22-én, szombaton a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont – az olasztanításba közös pizzakészítéssel kóstolhatnak bele a diákok és szüleik, a matematikatudásukat egy szabadulószobában tehetik The post Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni appeared first on Mit főzzek ma?.

  • „World of Nobu” Budapest

    MegosztomIdén ősszel különleges mérföldkőhöz érkezik a hazai gasztronómia egyik legkiemelkedőbb szereplője: 15 éves a NOBU Budapest! A Michelin-ajánlott étterem október 3-án és 4-én két exkluzív „World of Nobu” Omakase vacsorával, The post „World of Nobu” Budapest appeared first on Mit főzzek ma?.

  • Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül)

    MegosztomRakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) 4 adaghoz 🛒 Hozzávalók: 👩‍🍳 Elkészítés lépésről lépésre: 1. A rizst előfőzzük 2. A kelkáposztát előkészítjük 3. A húsos ragu elkészítése 4. Rétegezés 5. The post Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) appeared first on Mit főzzek ma?.