Home / Gasztronómia / Visszatért a nyúlhús a magyar tányérokra: nagy sikerrel zárult az első Európai Nyúlhús Napok

Visszatért a nyúlhús a magyar tányérokra: nagy sikerrel zárult az első Európai Nyúlhús Napok

Európai Nyúlhús Napok

Hatalmas érdeklődés kísérte az első alkalommal megrendezett Európai Nyúlhús Napokat, amelyet 2025. október 4–5. között tartottak országszerte. A gasztronómiai programsorozat célja, hogy emlékeztesse a magyar fogyasztókat a mára elfeledetté vált, ám a magyar konyhában az ősidőktől szereplő nyúlhús sokoldalúságára, egészségességére és gasztronómiai értékeire.

A két nap alatt összesen 32 étterem vett részt a kezdeményezésben, az ország szinte minden tájáról – Budapestről, Debrecenből, Egerből, Nyíregyházáról, Szekszárdról, Kaposvárról, Pécsről és a Balaton-felvidékről, valamint több kisebb település, például Zengővárkony, Palkonya, Szálka vagy Lajoskomárom is részt vett az akcióban, aminek köszönhetően a program valódi országos gasztronómiai összefogássá vált.

Az éttermek vendégei modern és friss tálalásban olyan kreatív és különleges nyulas fogásokat kóstolhattak, mint a rozmaringos nyúlcomb vadasan, a feketeerdő sonkába göngyölt nyúlgerinc, a nyúlragus rizottó vagy a klasszikus nyúl erőleves. A felvonultatott fogások segítettek újraértelmezni a nyúlhúst, mint könnyen elérhető, egészséges alapanyagot, ami az ünnepekre és a hétköznapokra egyaránt kiváló választás.

Sikeres kóstoltatás a hétvégén
A programsorozatot október 17-én egy különleges, öt pest megyei bevásárlóközpontban zajló kóstoltatás követte, ahol összesen kétezer nyúlhúsos falatkát kínáltak az érdeklődőknek. A kétféle ínyenc kóstoló – kakukkfüves tépett nyúlpástétom füge chutney-val, illetve tárkonyos tépett nyúlpástétom tormahabbal és aszalt vörösáfonyával tésztaágyon – igazi közönségkedvencnek bizonyult, a vásárlók nyitottan és örömmel fogadták a nem mindennapi gasztronómiai élményt.

A tapasztalatok egyértelműen arra engednek következtetni, hogy van érdeklődés a minőségi, kreatívan elkészített nyúlhúsos fogások iránt Magyarországon.

A nyúlhús reneszánsza – egészséges, finom, európai
A Nyúl Terméktanács és a spanyol INTERCÚN szakmai partnerségével, valamint az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló eseménysorozat egy hároméves kampány első állomása, melynek célja, hogy visszaemelje a nyúlhúst a mindennapi és az ünnepi magyar konyha alapanyagai közé. A nyúlhús allergén- és zsírmentes, könnyen emészthető, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, és kiválóan alkalmazkodik a magyar konyha ízvilágához.


  • Visszatért a nyúlhús a magyar tányérokra: nagy sikerrel zárult az első Európai Nyúlhús Napok
    Hatalmas érdeklődés kísérte az első alkalommal megrendezett Európai Nyúlhús Napokat, amelyet 2025. október 4–5. között tartottak országszerte. A gasztronómiai programsorozat célja, hogy emlékeztesse a magyar fogyasztókat a mára elfeledetté vált, ám a magyar konyhában az ősidőktől szereplő nyúlhús sokoldalúságára, egészségességére és gasztronómiai értékeire. A két nap alatt összesen 32 étterem vett részt a kezdeményezésben, az
  • Megnyitotta kapuit a McDonald’s Százhalombattán
    Százhalombattán nyitott meg a McDonald’s legújabb Drive éttermét. A beruházás a hazai hálózat folyamatos bővülésének része, és közel 70 új munkahelyet teremt a térségben.  Az új egység a Damjanich u. 29. szám alatt, a TESCO áruházhoz tartozó területen található. Az étterem által nyújtott vendégélményt a digitális rendelési megoldások és a személyes kiszolgálás összhangja határozza meg. A digitalizáció kiterjed
  • „World of Nobu” Budapest
    A jubileumi programhoz kapcsolódóan október 4-én 12:00-14:00 között egy exkluzív Sushi Masterclass is várja az érdeklődőket, amelyet a Nobu Corporate Executive Sushi Chefje, Go Namerikawa vezet. A limitált létszámú workshop résztvevői autentikus alapanyagokkal és eszközökkel ismerkedhetnek meg a sushi készítés művészetével, a maki és nigiri elkészítésének alapjaival, miközben a japán konyha filozófiájába is betekintést nyernek
  • A Hitchki nem csak az ízek világában különleges
    2025 júliusban megnyitotta kapuit Budapest legszebb indiai étterme, a HITCHKI, közvetlenül a Lánchíd pesti hídfőjénél. Indiai mesebeli világa elevenedik meg a Hitchki Budapest ajtaján belépve. Az étterem különlegessége, hogy nemcsak az Észak-Indiából ismert klasszikusokat, hanem ritkaságszámba menő dél-indiai fogásokat és autentikus street food ételeket is kínál – egyedülálló formában, India különböző régiójából származó séfek keze
  • Cukkinis-citromos spagetti (vegetáriánus, 20 perc alatt kész)
    Hozzávalók (2 főre): Elkészítés: Tipp: Ha tartalmasabbra vágysz, adhatsz hozzá pirított csicseriborsót vagy grillezett halloumi sajtot. Hidegen is finom, akár piknikre is elviheted.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Friss

Újra indították a finomítót Százhalombattán

„Az ütemtervek szerint halad a tűzesetben nem érintett üzemegységek újraindítása, így csökkentett kapacitással újra elindulhatott az üzemanyag-termelés a Dunai Finomítóban” – közölte a MOL kedd délelőtt. Hozzátették, hogy a tűz utáni kárfelmérés továbbra is zajlik, „tényfeltáró munkacsoport vizsgálja, hogy milyen helyreállítási munkákra lesz szükség”. A tűz miatt a finomító AV3-as üzeme miatt hosszú időre, fél

Könyvelőiroda