Áprilisban mutatja be Csillagok, égbeli tűk című új előadását a Fővárosi Nagycirkusz: a szeptember közepéig látható műsorban világhírű magyar és külföldi artistaművészek lépnek fel, valamint élő zenekar kíséretében magyar és világslágerek hangzanak el artista- és táncos koreográfiákkal kiegészülve.

    A XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál és a Fesztivál Plusz – Világsztárok Budapesten című előadás sikereit követően a Fővárosi Nagycirkusz Csillagok, égbeli tűk című előadáson a porond óriási planetáriummá alakul: a műsor a bolygóról, a csillagokról, a Napról és a Holdról, az egész univerzumról szól – olvasható a Fővárosi Nagycirkusz MTI-hez eljuttatott közleményében.
    A közleményben kiemelik, hogy a műsor szuperkoncertté változik, amelyben az artista és táncos koreográfiák új értelmezést és dimenziókat adnak a magyar és világslágereknek: Rúzsa Magdi és a Queen, Anna and the Barbies és David Bowie, Cseh Tamás és Michael Jackson dalai lesznek hallhatók, kiegészülve artistákkal, táncosokkal, élő zenekarral, videoklipes videó- és fénytechnikával.


    Mint írták, az előadásban olyan világsztárok is fellépnek, mint Ifj. Simet László, a Hortobágyi Károly-díjjal, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett érdemes művész. Az artistaművész cirkusztörténelmet írt azzal, hogy 63 évesen egy 22 milliméter vastagságú, 300 méter hosszúságú drótkötélen Magyarországon elsőként kelt át biztosítókötél nélkül a Duna egyik partjáról a másikra.
    Ifj. Simet László a világon egyedülálló produkcióval lép a porondra: a halálkereket és a magasdrótszámot ötvöző, 8 méter magas forgó rekviziten érzékelteti a közönséggel az űrbéli súlytalanság állapotát.
    A műsorban fellép még Antony Cesar belga artistaművész, akinek választott zsánere a gurtni, emellett hat szeren is képzett szertornász. Kanadában, a montréali École Nationale de Cirque-ben tanult, stílusát a modern jazz és a kortárstánc iránti szenvedélye határozza meg. Ő nyerte el a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál White Show – Lyrical Circus Late-Night Show Arany Díját.
    Lettországból érkezik Andrejs Fjodorovs, akinek produkciója az ember-állat harmonikus együttélésének tökéletes példája, de ukrán artistanövendékekkel is találkozhat a közönség a Csillagok, égbeli tűk előadásán – áll a közleményben.

  Feneketlen tó Újbuda

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .