Lakos Nóra író-rendező és a JUNO11 Pictures európai összefogásban készíti a Véletlenül írtam egy könyvet című egész estés családi mozit: a Nemzeti Filmintézet, az Eurimages és a Nederlands Filmfonds támogatásával készülő produkció ötvennapos forgatása június 16-án indult. A szívet melengető és sok-sok humorral elmesélt felnövéstörténetben a főszereplő Demeter Villő mellett Mátray Lászlót, Rujder Vivient, Zsurzs Katit, Tenki Rékát, Lovas Rozit és Mucsi Zoltánt láthatják majd a nézők. Megérkeztek az első FOTÓK a forgatásról.

A Véletlenül írtam egy könyvet hiánypótló, sírós-nevetős családi film, amely ismert színészekkel, különleges helyszínekkel és 21. századi látványvilággal vezeti be a nézőket egy kedves, kissé különc család életébe: Nina (Demeter Villő) legfőbb vágya, hogy író legyen, kreativitását az animációs filmrendező apjától (Mátray László) örökölte. Mindennapjait kétbalkezes bűvész öccse (Hárs Bonca) kavarja fel, s mivel az anyukája (Lovas Rozi) korán meghalt, a női mintát kissé merev nagynénje (Tenki Réka) nyújtja a családban. Amikor apja életébe új szerelem (Rujder Vivien) érkezik, Nina a szomszédban élő bohém írónő (Zsurzs Kati) iránymutatásait követve az írás segítségével dolgozza fel édesanyja elvesztését, és nyitja meg szívét az új családtag és az első szerelem (Kövécs Barnabás) előtt.

  Bojkottálom - írta közösségi oldalán V. Naszályi Márta

Az első forgatási napon a stáb Óbudán vett fel jeleneteket a főszerepet játszó, a filmvásznon most debütáló Demeter Villővel, aki azonnal profiként követte a rendezői utasításokat. A mindösszesen tizenhárom éves Villőnek bicikliznie kellett, méghozzá tökéletes időzítéssel, tempóját a menetrend szerint járó HÉV-vel összehangolva. Igazán sportos nap volt, hiszen néhány futós jelenetet is rögzített a stáb, Villőnek azonban ez meg sem kottyant, mivel hónapok óta edz a film gátugró jeleneteihez.

„Van egy mondás, hogy csak gyerekkel és állattal ne forgass! Ebben a filmben mind a kettőből van bőven. Számomra Villő példája is mutatja, hogy gyerekekkel dolgozni csodálatos, hiszen őszinték, és mindig tisztán a kreatív feladatot teszik az előtérbe, ami gyakran a felnőtt színészek és a teljes stáb munkájára is pozitív hatással van. Villőt több mint háromszáz gyerek közül választottunk ki Steinhauser Andrea casting directorral egy másfél éves casting során, és mind a próbák, mind az első forgatási nap után azt látom, hogy nem találhattunk volna nála jobbat erre a szerepre” – mesélte a Hab után második nagyjátékfilmjét dirigáló Lakos Nóra az első nap élményeiről.

A forgatás kedden folytatódott, amikor is Lídia (Zsurzs Kati) házában vett fel jeleneteket a stáb. Lídia egy igazi különc, akinek rendhagyó stílusa mind az öltözékén, mind a házán megmutatkozik – a film különleges képi világát biztosító díszletek és jelmezek a Szurdi Juci látványtervező és Lányi Fruzsina jelmeztervező vezette látványcsapat hónapok óta tartó munkáját dicsérik.

A Véletlenül írtam egy könyvet egy szívet melengető felnövéstörténet, mely sok-sok humorral, érzékenységgel és egyedi vizualitással meséli el egy új család születésének történetét. A minden korosztály számára felhőtlen szórakozást ígérő film a holland Annet Huizing tizenkét országban, köztük idehaza is megjelent könyve, a Hogyan írtam véletlenül egy könyvet? adaptációja.

  Lázár halálra ítélné a pedofilokat?

A Véletlenül írtam egy könyvet című családi filmet Lakos Nóra írja és rendezi, producerei a CURTIZ-t és a Magasságok és mélységek-et is jegyző Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan (JUNO11), valamint Lakos Nóra (Squirrel Film), holland koproducerei Maaike Neve és Joram Willink. A film a Nemzeti Filmintézet, a Nederlands Filmfonds és az Eurimages támogatásával, a Véletlenül Film Kft. és a JUNO11 Pictures gyártásában, a Squirrel Film és a holland BIND koprodukciójában készül. Az alkotás line producere Tarr Erika, operatőre Bálint Dániel, látványtervezője Szurdi Juci, jelmeztervezője Lányi Fruzsina, zeneszerzője pedig az Emmy-díjas Jorrit Kleijnen. A főbb szerepekben a most bemutatkozó Demeter Villő mellett Mátray László, Rujder Vivien, Zsurzs Kati, Tenki Réka, Lovas Rozi, Mucsi Zoltán és Hárs Bonca látható.

A forgatást a film Facebook- és Instagram-oldalán lehet figyelemmel követni:

https://www.facebook.com/veletlenulfilm

https://www.instagram.com/veletlenulfilm


Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .