Nyertünk a Fővárosi Szociális Közalapítvány pályázatán.

Támogatott lakhatási projekt megvalósítását kezdhette meg a Down Alapítvány a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatásával. A Fővárosi Szociális Közalapítvány által létesített alap 40 millió forint támogatást nyújtott annak az ingatlannak a megvásárlásához, amelyben 12 értelmi fogyatékos személy fog támogatott életvitelt folytatni.

A 2024. június végén megkötött támogatási szerződést követően az alapítvány megfelelő ingatlan keresésébe kezdett, melyet július végére megtalált, és augusztusban megvásárolt. Ez lesz az alapítvány tizenkettedik ilyen célra használt lakóingatlana. Hat fő az alapítvány átmeneti otthonából, további hat fő pedig családból érkezik. Felkészítés és próbalakhatás után költözhetnek majd be, az addigra akadálymentesített és testre szabott ingatlanba.

Jelenleg a szükséges átalakítások tervezése folyik. Az építési munkákat szeptember-októberre tervezzük, a beköltözést pedig 2025 első negyedévére. 


Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .