Home / Hírterjesztő / Bajban a német ipar

Bajban a német ipar

Der Spiegel – A Vörös-tengeren kialakult feszültség a német iparra is kihat: nem érkeznek meg időben az alapanyagok a gyárak számára. Sok vállalat készletszintje csökken.

A Német Kereskedelmi és Iparkamara (DIHK) az ellátási láncok szűk keresztmetszeteire figyelmeztet a Vörös-tengeren a hajózást ért támadások miatt. 

„Az európai-ázsiai kereskedelem nagy része a Vörös-tengeren és a Szuezi-csatornán keresztül folyik, így a német ipar számára fontos alapanyagok nem érkeznek meg időben”

– mondta Volker Treier, a DIHK külkereskedelmi vezetője a Reuters hírügynökségnek. A hosszabb szállítási időnek és a növekvő szállítási költségeknek a magasabb fuvardíjak, valamint a biztosítási költségek növekedése formájában már következményei lennének. 

„A raktárak üresen tátonganak, a német cégeknél egyre jobban észrevehető a termelésben keletkezett zavarok”

– mondta Treier.

Valószínűleg a kikötőkben is nehezednek a folyamatok, mert a hajók a tervezettnél később érkeznek, és az exportra szánt konténerek szállításra várnak. A nagy ipari nemzetek (G7) legnyitottabb gazdaságaként Németország különösen függ a működő ellátási láncoktól.



Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gasztronómia

  • Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni

    MegosztomKülönleges gimnáziumi nyílt napot tart november 22-én, szombaton a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont – az olasztanításba közös pizzakészítéssel kóstolhatnak bele a diákok és szüleik, a matematikatudásukat egy szabadulószobában tehetik The post Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni appeared first on Mit főzzek ma?.

  • „World of Nobu” Budapest

    MegosztomIdén ősszel különleges mérföldkőhöz érkezik a hazai gasztronómia egyik legkiemelkedőbb szereplője: 15 éves a NOBU Budapest! A Michelin-ajánlott étterem október 3-án és 4-én két exkluzív „World of Nobu” Omakase vacsorával, The post „World of Nobu” Budapest appeared first on Mit főzzek ma?.

  • Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül)

    MegosztomRakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) 4 adaghoz 🛒 Hozzávalók: 👩‍🍳 Elkészítés lépésről lépésre: 1. A rizst előfőzzük 2. A kelkáposztát előkészítjük 3. A húsos ragu elkészítése 4. Rétegezés 5. The post Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) appeared first on Mit főzzek ma?.