Home / Hírterjesztő / Te kinél bankolsz?

Te kinél bankolsz?

Asztalos Árpád

Mostanában sok a vita azon, hogy mi legyen a készpénzzel. Hogy mi a jobb, a kártya (átutalás stb.) vagy a zseton. A helyzet az, hogy egyre jobban a bankok kezében vagyunk, „akik” szinte minden szempontból kihasználnak bennünket.

Gondolok itt akár a készpénzfelvételre, az utalásokra, az évi bankolás költségeire, meg ilyesmikre. De beszélhetünk a kamatokról is, amit a bankban tartott pénzünk után „fizetnek”. Nevetséges. Az viszont egyértelmű, hogy az igazi bűnös nem a bank, hiszen „ő” csak kihasználja az adott lehetőségeket. Szóval az állam az, ami mindezt lehetővé teszi számukra a zagyva, és semmiképpen nem polgárbarát szabályozásaival.

A bankadóktól kezdve, amit persze a bankok azonnal áthárítanak ránk, a hitelezési rendszer kockázatain át, megannyi fals döntést hoztak eddig. (Jól illusztrálja ez utóbbit a devizahitelesek kálváriája. Ugyanis nem árt tudni, hogy míg egy csomó országban egyszerűen semmissé tették a banki devizahiteles svindliket, addig Orbánék mindössze forintosították, így sok ezer család ment miatta csődbe.) A megoldás pedig egyszerű lenne.

Olyan banki törvényeket, szabályozásokat kellene a kormánynak hoznia, ami a polgárok érdekeit védik, és nem a bankokét. Mert kinek is a (köz)szolgája a kormány? Bizony, a miénk. 😉


    Szólj hozzá

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Gasztronómia

    • Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni

      MegosztomKülönleges gimnáziumi nyílt napot tart november 22-én, szombaton a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont – az olasztanításba közös pizzakészítéssel kóstolhatnak bele a diákok és szüleik, a matematikatudásukat egy szabadulószobában tehetik The post Pizzasütés, szabadulószoba, önismereti foglalkozás – így is lehet nyílt napot szervezni appeared first on Mit főzzek ma?.

    • „World of Nobu” Budapest

      MegosztomIdén ősszel különleges mérföldkőhöz érkezik a hazai gasztronómia egyik legkiemelkedőbb szereplője: 15 éves a NOBU Budapest! A Michelin-ajánlott étterem október 3-án és 4-én két exkluzív „World of Nobu” Omakase vacsorával, The post „World of Nobu” Budapest appeared first on Mit főzzek ma?.

    • Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül)

      MegosztomRakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) 4 adaghoz 🛒 Hozzávalók: 👩‍🍳 Elkészítés lépésről lépésre: 1. A rizst előfőzzük 2. A kelkáposztát előkészítjük 3. A húsos ragu elkészítése 4. Rétegezés 5. The post Rakott kelkáposzta darált pulykahússal (tejföl nélkül) appeared first on Mit főzzek ma?.