A Budapesti Közlekedési Központ a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve a Várnegyedben közlekedő 16-os, 16A és 116-os buszokra vezeti be hétvégékre és ünnepnapokra az első ajtós felszállási rendet május 14-től, szombattól.

Az intézkedés kizárólag a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét. A BKK továbbra is azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy az új BudapestGO alkalmazásban szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be az első ajtós felszállási rendet. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás a BKK honlapján, ezen a linken olvasható.

Budapest – Hírek a Fővárosból Hírek Budapest – Mi nem kérünk támogatást

 • A Mol is haladékot kapott az orosz olaj importra
  by Arold Péter on 2022.05.12. at 06:40

  Magyarország az orosz olajhoz való függősége nagyobb, mint több más európai országnak ismerték el az amerikaiak, így sokkal nehezebb a leválás az orosz energiahordozókról. Magyarország közel 60 százalékban orosz energiától The post A Mol is haladékot kapott az orosz olaj importra appeared first on Budapest – Hírek a Fővárosból.

 • Csalás miatt vádat emelt az ügyészség egy volt bíró ellen
  by budapestihirek on 2022.05.11. at 11:07

  Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség a korábban egy kerületi bíróságon elnökhelyettesként, majd csoportvezetőként dolgozó, 2019 júliusa óta nyugdíjban The post Csalás miatt vádat emelt az ügyészség egy volt bíró ellen appeared first on Budapest – Hírek a Fővárosból.

 • Benkő Lászlóra emlékeztek
  by budapestihirek on 2022.05.03. at 15:20

  Benkő László, az Omega alapító tagjának és billentyűsének néhány napja avatták fel és szentelték meg az elkészült síremlékét. A szertartáson részt vett a zenész két unokája is, aki nagyon büszkék The post Benkő Lászlóra emlékeztek appeared first on Budapest – Hírek a Fővárosból.

 • Az EU-s források kellenek a fogaskerekű fejlesztéséhez!
  by budapestihirek on 2022.05.02. at 12:11

  Európai uniós forrásokra van szükség a fogaskerekű fejlesztéséhez, ezért Karácsony Gergely főpolgármester arra kérte Pokorni Zoltánt (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármestert, támogassa a helyreállítási alap forrásainak megnyitását az önkormányzatok előtt, hogy The post Az EU-s források kellenek a fogaskerekű fejlesztéséhez! appeared first on Budapest – Hírek a Fővárosból.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .