A Budapesti Közlekedési Központ a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve a Várnegyedben közlekedő 16-os, 16A és 116-os buszokra vezeti be hétvégékre és ünnepnapokra az első ajtós felszállási rendet május 14-től, szombattól.

Az intézkedés kizárólag a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét. A BKK továbbra is azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy az új BudapestGO alkalmazásban szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be az első ajtós felszállási rendet. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás a BKK honlapján, ezen a linken olvasható.

 • A Blaha Lujza tér környékén szúrták ki a gyanús társaságot a zsaruk
  by budapestihirek on 2023.12.01. at 01:16

  Térfigyelő kamerán figyelt fel október 21-én a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója pszichoaktívanyag-fogyasztókra a Blaha Lujza tér környékén, akik üvegpipából szívták a kristályt. Értesítette a járőröket, akik elfogták a társaságot.  A The post A Blaha Lujza tér környékén szúrták ki a gyanús társaságot a zsaruk appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

 • Komoly fogás a Neptun utcában
  by budapestihirek on 2023.11.30. at 20:20

  A BRFK XV. Kerületi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2023. november 22-én éjjel negyed kettő körül a Neptun utcában felfigyeltek egy személyautóra, ami az út közepén állt, felkapcsolt világítással. A rendőrök jelzésére az The post Komoly fogás a Neptun utcában appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

 • Hogyan döntsük el, mekkora napelemes rendszerre van szükségünk?
  by budapestihirek on 2023.11.30. at 15:45

  Szponzorált tartalom következik A napelemes rendszerek telepítése vállalkozásunk számára hatalmas előnyökkel járhat, azonban az optimális méretű rendszer kiválasztása kritikus lépés a megfelelő működés és a rezsiköltségek csökkentése szempontjából. A napelemes The post Hogyan döntsük el, mekkora napelemes rendszerre van szükségünk? appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

 • A Jádekő hatása és értéke
  by budapestihirek on 2023.11.28. at 15:38

  A jáde, vagy jadeit, egy különleges ásvány, amelyet évezredek óta nagyra értékelnek a díszítőművészetben és az ékszerkészítésben. A jádénak két fő típusa létezik: a jadeit és a nefrit. Mindkettő kemény, The post A Jádekő hatása és értéke appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

 • Ismét kórházba került a megsérült színésznő
  by budapestihirek on 2023.11.27. at 17:56

  A Semmelweis egyetem közleménye szerint újabb orvosi beavatkozást kell végrehajtani a két hete balesetet szenvedett múvésznőn. „a Nemzeti Színház művészének állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást The post Ismét kórházba került a megsérült színésznő appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

5520Első ajtós felszállás hétvégenként a 16-os, 16A és 116-os buszokra

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .