A Budapesti Közlekedési Központ a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve a Várnegyedben közlekedő 16-os, 16A és 116-os buszokra vezeti be hétvégékre és ünnepnapokra az első ajtós felszállási rendet május 14-től, szombattól.

Az intézkedés kizárólag a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét. A BKK továbbra is azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy az új BudapestGO alkalmazásban szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be az első ajtós felszállási rendet. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás a BKK honlapján, ezen a linken olvasható.

 • Ma elindult a Főpolgármesteri Voksmonitor!
  by budapestihirek on 2024.05.21. at 19:45

  A K-Monitor 2014 óta minden választás előtt elkészíti választási segédletét, a Voksmonitort. A felület fontos szakpolitikai kérdések alapján segít a kitöltőnek összevetni saját álláspontját a választáson induló pártok vagy jelöltek The post Ma elindult a Főpolgármesteri Voksmonitor! appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

 • Magyar Nemzet – Már nem tudják mit írtak néhány hónapja
  by budapestihirek on 2024.05.21. at 12:10

  Arold Péter  Komolyan mondom. A kormány által hirdetésekkel felturbózott kormány közeli portálok, már kínjukban nem tudnak mit kitalálni annak érdekében, hogy Karácsony Gergely főpolgármestert savazzák. Néhány hónapja még azért támadták, The post Magyar Nemzet – Már nem tudják mit írtak néhány hónapja appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

 • Nemzetközi építészeti díjat nyert a BigSEE Awardson a Zazie Bistro & Bar
  by budapestihirek on 2024.05.17. at 11:29

  Egészséges, friss és laza. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani által vezetett Kopaszi-öböl partján megnyitó Zazie-ra, mely úttörő ízeivel a megújult, nyári étlap hangsúlyait – a magyar gasztronómiai The post Nemzetközi építészeti díjat nyert a BigSEE Awardson a Zazie Bistro & Bar appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

 • Pünkösdkor is szabad a rakpart
  by budapestihirek on 2024.05.17. at 11:25

  Az ünnepi hosszú hétvégén, május 18. (szombat) reggeltől május 20. (pünkösdhétfő) estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők The post Pünkösdkor is szabad a rakpart appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

 • Nyitott szertárkapuk
  by budapestihirek on 2024.05.17. at 11:15

  Sokak számára ismerős rendezvény a Nyitott szertárkapuk programsorozat. A gyermeknaphoz kapcsolódó eseményt rendszerint országszerte nagy várakozás előzi meg. Idén május 26-án, azaz a hónap utolsó vasárnapján várják a hivatásos, önkormányzati The post Nyitott szertárkapuk appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .